Doe mee met onze gedichtenwedstrijd!

Beste poëzieliefhebber

Naar aanleiding van de volgende poëzieweek in januari 2024, schrijft het samenwerkingsverband Ginter een gedichtenwedstrijd uit. We volgen daarbij het thema van de Poëzieweek, ‘Thuis’.

Het huis van de poëzie bestaat uit meer dan louter bakstenen. Dichters bouwen huizen uit herinneringen, geuren en kleuren. Ze beschrijven de huizen van onze jeugd en de straten van onze dromen. Ze schrijven hun gedichten op een hoekje van onze keukentafel en turen naar de schilderijen aan onze muren. De mooiste woorden ontspruiten vaak op de plek waar we ons het meest thuis voelen.

Tijdens Poëzieweek 2024 bouwen we samen grote en kleine huizen in gedichten. We komen thuis in steden of op het platteland, we verhuizen onze verzen van streek naar streek en beschrijven nieuwe en oude landen in levendige letters. Poëzie kan mensen vieren, verwelkomen en zich thuis doen voelen. Het kan ook de troost van een warme thuis bieden op moeilijke momenten van afscheid, rouw en verdriet. Samen schuilen we onder het dak van de poëzie.

Dit jaar stellen we twee leeftijdscategorieën open. 10-16 jaar & volwassenen (16+)

Een jury kiest 3 winnende gedichten per leeftijdscategorie. De winnaars worden bekendgemaakt naar aanleiding van Erfgoeddag en krijgen een boekenbon cadeau.

Alle ingezonden gedichten worden ook “tentoongesteld” (meer daarover later) en alle gedichten komen ook op de Ginterwebsite te staan waar iedereen ze kan nalezen.

Doe mee aan onze wedstrijd en stuur ons je gedicht tussen 25 januari en 29 februari 2024.

Voorwaarden om deel te nemen:

  • Leeftijd: 10-16 jaar of 16+ (voor de volwassenen categorie)
  • Woonachtig in één van de Gintergemeenten
    (Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Koekelare, Kortemark, Oudenburg, Torhout of Zedelgem)
  • Taal gedicht: Nederlands
  • Thema: Thuis
  • Niet eerder gepubliceerd
  • Max aantal regels: 16
  • Iedereen kan maximum 1 gedicht insturen
  • Insturen tussen 25 januari en 29 februari via gedichten@ginter.be met vermelding van de categorie waarin je deelneemt, je naam, je gemeente en e-mailadres waarop we je mogen contacteren.