Doe mee met onze gedichtenwedstrijd!

Beste poëzieliefhebber

Naar aanleiding van de volgende poëzieweek in januari 2022, schrijft het samenwerkingsverband Ginter een gedichtenwedstrijd uit. We volgen daarbij het thema van de Poëzieweek, ‘Natuur’.

Het voorbije jaar hebben we met zijn allen opnieuw de natuur ontdekt. Niet zozeer de ver-weg-natuur of de hoge-bergen-natuur, maar wel de vergeet-me-nietjes-natuur, de wandel-je-mee-natuur, de hoeveel-vlinders-tel-jij-in-jouw-tuin-natuur, de laten-we-samen-over-een-beekje-springen-natuur. We hebben het avontuur in onze achtertuin herontdekt, de schoonheid van onze beken en bossen, vogels die we gisteren niet hoorden, eekhoorns die we niet meer zagen. We werden weer verliefd op onze vierkante meter tuin, de geraniums op ons balkon.

Tijdens deze Poëzieweek laten we ons verrassen door lieveheersbeestjeswoorden, door slingerplantzinnen en varenverzen. We fluisteren gedichten om de dieren te verwarmen in hun winterslaap, we laten onze woorden waaien in de wind. We geven taal aan wat we belangrijk vinden en willen bewaren. We zingen luid over een groene toekomst, vol bloesemingen en overvloed.

Een jury kiest 3 winnende gedichten die daarna op postkaartjes worden geprint en verdeeld in de Gintergemeenten. Alle ingezonden gedichten worden ook “tentoongesteld” (meer daarover later) en alle gedichten komen ook op de Ginterwebsite te staan waar iedereen ze kan nalezen.

Doe mee aan onze wedstrijd en stuur ons je gedicht tussen 1 oktober en 30 november 2021.

Voorwaarden om deel te nemen:

  • Leeftijd: 16+
  • Woonachtig in één van de Gintergemeenten
    (Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Koekelare, Kortemark, Oudenburg, Torhout of Zedelgem)
  • Taal gedicht: Nederlands
  • Thema: Natuur
  • Niet eerder gepubliceerd
  • Max aantal regels: 16 (moet op postkaartformaat passen)
  • Insturen ten laatste op 30 november 2021 via gedichten@ginter.be