“Heerlijk zo even op adem komen in de natuur.” Dat moeten de organisatoren van de jaarlijkse poëzieweek hebben gedacht. Misschien waren ze geïnspireerd door het ferm toegenomen aantal wandelingetjes tijdens de voorbije corona-jaren toen ze “Natuur” als thema voor de editie van 2022 kozen.

Bij Ginter wilden we, samen met de acht partnerbibliotheken, ook graag iets extra organiseren. Dus kwam er in het najaar van 2021 een gedichtenwedstrijd. Uit de vele inzendingen koos een driekoppige jury unaniem drie winnende gedichten. Vandaag delen we ze graag met jou.

Onze drie winnaars (geen 1, 2, 3 maar alle drie evenwaardig) krijgen de kans om hun gedicht te brengen als voorprogramma van de lezing door Siel Verhanneman in de bibliotheek van Zedelgem. Deze staat momenteel
gepland op 2 februari maar het valt nog even af te wachten of deze dan kan doorgaan. Als we positief advies krijgen, en binnenactiviteiten weer mogen plaatsvinden, nodigen we jullie graag uit. Anders communiceren we nog een nieuwe datum later in het voorjaar.

De poëzieweek vindt plaats van 27 januari tot en met 2 februari.

Hieronder delen we graag alle deelnemende gedichten en willen we ook nog eens een dikke dankjewel overbrengen aan iedereen die ons een gedicht toezond. We hebben er echt van genoten.